Dara Antik Kenti'nde "Taşla Dokunmuş, Sevgiyle Yoğrulmuş Mardin" defilesi büyüledi

Dara Antik Kenti'nde "Taşla Dokunmuş, Sevgiyle Yoğrulmuş Mardin" defilesi büyüledi

ı
ı

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun (MHGF) 2013 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğiyle başlattığı ve bugüne kadar Adıyaman’da “Güneş Nemrut’tan Doğar”, Şanlıurfa’da “Başlangıcın Sırrı Göbeklitepe, İstanbul’da “Topkapı 1453”, Gaziantep’te “Zeugma”, Kars Kalesi’nde ve Kars Ani Harebeleri’nde “22 Medeniyetin Kapısı Kars, Sözcüsü Ani” başlıklı Tarihi Defileler projesinin sonuncusu Mardin’de gerçekleştirildi. Mardin Tekstil Sanayicileri Derneği (MTSD) ev sahipliğinde sergilenen "Taşla Dokunmuş, Sevgiyle Yoğrulmuş Mardin" başlıklı defile Dara Antik Kenti’nin büyüleyici atmosferinde izleyicilerle buluştu. 

MHGF’nin Türkiye genelinden yönetim kurulu üyeleri, üye derneklerinin başkanları ile MTSD üyeleri yanı sıra Mardin’de sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, sektör temsilcileri ve vatandaşların da izlediği defilede aralarında Özge Ulusoy'un da bulunduğu mankenlerin yanı sıra giysileri tasarlayan öğrenciler, kentte yaşayan uygarlıkların motiflerinin işlendiği kıyafetleri izleyicilerin beğenisine sundu. Toplam 30 kıyafetin sergilendiği defile, katılımcılardan ilgi gördü.

MHGF Bşk. Öztürk: “Üniversite – sanayi işbirliğinin somut örneği”

MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, yaptığı konuşmada, sadece bir defile sahnelenmediğini, özellikle gençleri yaşamış uygarlıklara götürdüklerini söyledi.

Bu kapsamda yoğun emek verilen defilenin kendilerini çok heyecanlandığını aktaran Öztürk, "Dünün yaşanmışlıklarını bugünün gençleriyle buluşturma ve yarına taşımayla ilgili ciddi bir çalışma hayata geçirildi. Aynı zamanda burada üniversite-sanayi iş birliğinin somut örneği de oldu. MHGF olarak bir taraftan aş için koşarken bir taraftan kardeşliği, bütünleşmeyi, değerleri 'nasıl koruruz, nasıl pekiştiririzi' ortaya koyuyoruz. Bu, bizler için çok anlamlı" dedi. Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aslında burada yaptığımız bir etkinlik defilenin ötesinde çok farklı boyutları olan bir organizasyon. Burada hocalarımızın, sevgili öğrencilerimizin bilgisi, emeği var. Sivil toplum kuruluşlarının, sanayicinin desteği, katkısı var. Tarih var, kültür var, sanat var, sanayi, turizm var. Üniversite – sanayi işbirliğinin en somut örneği var.”

MTSD Bşk. Azun: “Mardin hızlı ve iddialı ilerliyor”

MTSD Başkanı Ahmet Azun da medeniyetlere ev sahipliği yapmış Mardin'de defileye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktararak, "Mardin, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış kadim tarihi, içi içe barış ve huzur içinde yaşayan birçok kültürün merkezi olarak giderek yıldızı parlayan bir kentimiz. Öte yandan son yıllarda yaptığı atılımla tekstil ve hazır giyimde de önemli bir üretim merkezi olma yolunda hızlı ve iddialı bir şekilde ilerliyor. MTSD olarak hem kentimizin kadim tarihi ve kültürüne, hem de sektörel gücümüze dikkat çeken “Taşla Dokunmuş, Sevgiyle Yoğrulmuş Mardin” koleksiyonuna destek ve paydaş olmaktan onur duyuyoruz" diye konuştu.

AÜ Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Nihal Bolkol da, “Proje kapsamında öğrencilerimize çok boyutlu ve disiplinler arası eğitim verilmektedir. İzleyiciler ile buluşan bu proje, kültürel zenginliğimizi tanıtmak adına önemli bir işleve sahiptir” diyerek MHGF ve MTSD’ye teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından defilede emeği geçenlere plaket verildi.

Devamı..
Moda ve hazır giyim sektörü temsilcileri Diyarbakır'da bir araya geldi

Moda ve hazır giyim sektörü temsilcileri Diyarbakır'da bir araya geldi

Tekstil, hazır giyim, moda, deri, deri konfeksiyon ve ayakkabı alanlarında Türkiye genelinde 31 sektörel ve bölgesel derneği ve 10 bine yakın firmayı temsil eden MHGF, 15. Sektörel İletişim Toplantısı’nı son yıllarda tekstil ve hazır giyimde büyük bir atılım gerçekleştiren Diyarbakır’da gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü Dünya Gazetesi’nin duayen ekonomi yazarlarından, araştırmacı Dr. Rüştü Bozkurt’un yaptığı “6. Bölgede Tekstil ve Hazır Giyim Yatırımı” başlıklı toplantının konuşmacıları MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, GÜNTİAD Başkanı Mehmet Dalkıran, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ve Lufian Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Gümüştepe konuya kendi uzmanlık alanlarından bakarak bir perspektif sundu. <o :p></o>

Türkiye’nin dört bir yanından MHGF üyesi derneklerin başkanları ve MHGF Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra bölgedeki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve sektör mensuplarının da katıldığı toplantının açılışında konuşan MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, Doğunun geçmişte batıya göç ederken iş ve aş için gittiğini belirterek, “Biz batıya diyoruz ki gelin ülkenizi, bölgenizi, coğrafyanızı tanıyın. Tanışmak için gelin. En önemlisi tanış olmak, dokunmak, dost olmak için gelin. Dokunacağız, bilgimizi karşılıksız aktaracağız ve iletişimimizi güçlü kılacağız. Kafamızda ikinci bir muhasebe olmayacak. Bu ne düşünüyor, ne yapar, ben ne alırım, demeyeceğiz. Biz ne veririz, diyeceğiz. Biz onun için derviş gibi adım adım Anadolu'yu dolaşıyoruz" dedi. <o :p></o>

<o :p> </o>

Bölgelerarası bilgi paylaşımı ve işbirliğine vurgu<o :p></o>

Kente gelme amaçlarının sanayiye katkı sağlamak olduğunu aktaran Öztürk, "Değerli dostlarımızın bilgisini, birikimini buraya getirmek ve işbirliğini sağlamak istiyoruz. Biz çıkar odaklı değil, fayda odaklı olmalıyız. Ülkemizde her yapılan iş, faydalı, insana dokunan iş bizim için çok kıymetlidir." ifadelerini kullandı.<o :p></o>

“Bölgeye özgün yeni teşvik sistemi çıkmalı”<o :p></o>

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya da bölgeye özgün yeni teşvik sistemlerinin çıkması gerektiğini savunarak, Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de yürütülen çalışmaları aktardı.<o :p></o>

Kaya, "Tekstil İhtisas OSB son dönemlerin yıldız OSB'si. Fabrikalarımızın tamamına yakını önümüzdeki yıl bitmiş olacak. Bu arada da mevcut yerin 2 katı büyüklüğünde bir ilave organize sanayi bölgesi çalışmasını da başlattık" dedi.<o :p></o>

<o :p> </o>

“Hedef 1 milyar dolar”<o :p></o>

GÜNTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dalkıran ise Tekstil İhtisas OSB'de 30'un üzerinde firmanın üretime başladığını bildirerek, bunun binlerce insan için aş ve iş demek olduğunu anlattı.<o :p></o>

Diyarbakır'dan bu yılın ilk 7 ayında geçen yıla göre yüzde 40'lık bir ihracat artışı olduğunu kaydeden Dalkıran, "Önümüzdeki yıllarda Bursa, Denizli, İzmir ve Gaziantep'te olduğu gibi Diyarbakır'da da ihracatta 1 milyar doların üstü hedefini koyduk." ifadesini kullandı.<o :p></o>

<o :p> </o>

Daha sonra moderatörlüğünü Dünya Gazetesi’nin duayen ekonomi yazarlarından Dr. Rüştü Bozkurt'un yaptığı panel gerçekleştirildi. Panelde 6. Bölge yatırımlarında STK’ların önemi, Diyarbakır özelinde son yıllarda yaşanan atılımın hikayesi, teşvik ve destekler ile bölgeye yatırım yapmış sanayicilerin deneyimleri konuşuldu. <o :p></o>

Devamı..
Gaziantepli hazır giyimcilere ihracat çağrısı

Gaziantepli hazır giyimcilere ihracat çağrısı

MHGF’nin 2012 yılında başlattığı sektörel iletişim toplantılarının yenisi üye derneği PENKON ev sahipliğinde Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) gerçekleştirildi. Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, PENKON Başkanı Reis Reisoğlu, İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) Genel Müdürü Kasım Akdeniz ile MHGF’nin Türkiye genelinden üye derneklerinin başkanları, MHGF Yönetim Kurulu üyeleri ve kentteki sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda ihracat için seferberlik çağrısı yapıldı. 

ÖZTÜRK: “BÖLGESEL İHRACATI GELİŞTİRMELİYİZ”

MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk toplantının açılışında yaptığı konuşmaya İGE Genel Müdürü Kasım Akdeniz’e kuruluşu sonrası ilk olarak MHGF Sektörel İletişim Toplantısı’na konuşmacı olarak katıldığı için teşekkür etti.  İstihdam edilecek kişi başı bin dolar gibi bir yatırımla hazır giyim sektörünün benzersiz olduğuna dikkat çeken Öztürk, bir milyar dolar bir yatırımlar bir milyon kişiye istihdam sağlandığını söyledi. Tasarım ve Ar-Ge’nin büyük şehirlerde, standart üretimin ise Anadolu’da olması gerektiğini her platformda dile getirdiklerini belirten MHGF Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin tekstil, hazır giyim, deri konfeksiyon ve ayakkabı alanlarında toplam 35 milyar dolar ihracatı var. Bu ihracatın tamamen yerli ve milli olduğunu vurgulamak istiyorum. Anadolu’da özellikle 6. Bölge’de sektörün genişlemesinde asla bölgesel fiyatlama yapmamamız gerekiyor. Kalkınma bölgelerinde teşvikler üreticiye, girişimciye veriliyor. Bunu müşteriye kaptırmamız gerekiyor. Bir diğer konu da büyük şehirlerde organize olmuş ihracat potansiyelini buraya taşımak yerine buradan yeni ihracatçılar çıkarmalı, bölgesel ihracatı geliştirmeli, artı olarak Türkiye ihracatına kazandırmalıyız. Bugün burada İGE ile yaptığımız toplantıda ihracatçının finansmana erişimi konusunu ele alacağız.” 

MHGF Başkanı Öztürk, yeni dönemde bölgelerin kendi içinde iletişimini artırmak ve birbiriyle rekabet eden değil, birbirini tamamlayan partner şehirler olması için bölge koordinatörlüklerini hayata geçirdiklerini belirterek bu çerçevede Ege Bölge Koordinatörlüğü ile Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörlüklerini kurduklarını da ifade etti. 

REİSOĞLU: “İHRACATTA İSTENİLEN NOKTAYA GELEMEDİK”

PENKON Başkanı ve MHGF Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatör Başkanı Reis Reisoğlu ise Gaziantep’in sektörün lokomotif illerinden biri olması, işgücü ve öz sermayesi ve sektörel birikimine rağmen ihracatta istenilen noktaya gelemediğine işaret ederek, “Kentimiz girişimci ruhu, ticaret ve sanayideki öncülüğü ile gerek bölgesinde gerekse gerekse ülke genelindeki dikkat çeken bir merkez. Tüm sektörlerin toplamı olarak bakarsak bugün 10.1 milyar dolarla Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan il sıralamasında 5. konumda” dedi.

Gaziantep ile birlikte Diyarbakır, Cizre, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman toplamında geçen yıl sadece 274 milyon dolarlık bir konfeksiyon ihracatı gerçekleştirildiğini söyleyen Reisoğlu, “Üretim gücümüz, yüzde 100 kendi öz sermayemiz, sektörel bilgi birikimiz, genç işgücümüz ve tekstil sektöründe lider bir bölge olmamıza rağmen hazır giyim ihracatında istediğimiz noktaya gelemedik” diye konuştu.

VALİ GÜL: “UYGUN FİZİKİ KOŞULLAR SAĞLANMALI”

Gaziantep Valisi Davut Gül ise, kentte üretilen hazır giyim ürünlerinin kalitesinde hiçbir sıkıntı olmadığını söyleyerek, “Markalaşma Gaziantep ve Türkiye’ye önemli katkılar sunacaktır. Bunun için de sektörün sürdürülebilirliği ve uygun fiziki koşulların sağlanması gerekiyor” dedi. 

TOPRAK: “BUSEM’DE SEKTÖRE TAHSİS YAPILDI”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak da “BUSEM bölgesinde sekiz sektörümüze yer tahsisi yapıldı. Trikotajcılarla, penyecilerle alakalı çalışmalarımız da son aşamaya geldi. Mavikent bölgesinde triko ve penye işi ile uğraşan esnafımızın, üreticilerimizin daha iyi fiziki koşullarda çalışmasını sağlayacak 165 bin metrekarelik yerimizin tahsis işlemi hızlı bir şekilde devam ediyor” diye konuştu. 

YILDIRIM: “İHRACAT GERÇEKTE DAHA FAZLA”

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, kentin hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe en fazla ihracat yapan 5. şehri olduğunu belirterek “TİM verilerine göre 2021 yılında 194,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Ancak gerçekte çok daha fazladır. Gerçekte diyorum çünkü fason üretim ile İstanbul’daki markalara gönderiyoruz. İstanbul üzerinden yapılan ihracatımız bu rakama dâhil değil. Süveter, kazak, hırka, yelekte, 1 milyon 738 bin 649 adet ile Türkiye’nin yüzde 45 üretim kapasitesine sahibiz. Yine 12 milyon 306 bin 600 çift çorap ile Türkiye’nin yaklaşık yüzde 100 üretim kapasitesi Gaziantep’te” diye konuştu.

GSO Başkanı Adnan Ünverdi, sektörün sorunlarını aşması için oda olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti. 

Açılış konuşmalarının ardından İGE Genel Müdürü Kasım Akdeniz katılımcılara kurumun yapısı, çalışma mekanizması ve ihracatçının finansmana erişimi konusunda geliştirdikleri ürün ve hizmetler hakkında bir sunum gerçekleştirdi. 

 

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF):

Türkiye’nin istihdamında, üretiminde ve ihracatında öncü sektörleri olan tekstil, hazır giyim, moda, deri, deri konfeksiyon ve ayakkabıda, sektörel ve bölgesel dernekleri temsil eden ve alanında ülkedeki tek üst çatı kuruluşu olan Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF), 2007 yılında 11 derneğin bir araya gelmesiyle kuruldu. Bugün itibariyle Türkiye genelinden 31 sektörel ve bölgesel dernek, 10 bine yakın üye firmayı temsil eden MHGF, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) çatısı altında yer alan en fazla üye derneğe sahip Federasyondur.

www.mhgf.org.tr

 

Bilgi için:

Abbas Baysal Özpınar / MHGF Kurumsal İletişim Yöneticisi

+90 546 231 5885 / a.ozpinar@mhgf.org.tr / mhgf@mhgf.org.tr / www.mhgf.org.tr

Devamı..
MHGF BAŞKANI HÜSEYİN ÖZTÜRK GÜVEN TAZELEDİ

MHGF BAŞKANI HÜSEYİN ÖZTÜRK GÜVEN TAZELEDİ

Tekstli, hazır giyim moda, deri, deri konfeksiyon ve ayakkabı alanlarında 31 dernek ve 10 bine yakın firma ile Türkiye’nin en büyük bağımsız iş örgütü olan MHGF, 6. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan’ın da katılarak konuşma yaptığı genel kurulda Hüseyin Öztürk oy birliği ile yeniden başkan seçildi. 

Anodolu’da bölge koordinatörlükleri kurulacak

Genel kurulda konuşan MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, hazır giyim sektörünün büyük şehirlerde sıkıştığını belirterek Federasyonun önümüzdeki dönemde Ege, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bölge koordinatörlükleri kuracaklarını belirterek, “"Hazır giyimde standart ürün üretiminin Anadolu'ya gitmesi, büyük şehirlerde ise daha niş, tasarım ve nitelikli ürünlerin kalması gerekiyor. 4-5 yıldır kanaat önderlerinin de katkısı ile bunu yapmaya çalışıyoruz. Diyarbakır gibi birçok Anadolu şehrinde ihtisas organize sanayi bölgeleri oluştu. Bu çok sevindirici bir gelişme. Çünkü bu, büyükşehirlerin standart ürünlerden arınması ve Anadolu’dan istihdam için büyükşehirlere göçün durdurulması demek. Bu aynı zamanda, büyükşehirlerin kısmen rahatlaması ve planlı kümelenmenin daha standartlara uygun hale gelmesini sağlamak demek. Bu kapsamda kapsayıcı toplantılar da yaparak Batı’nın bilgi birikimini Anadolu’ya işlemek istiyoruz. Buna yeni dönemde ağırlık vereceğiz. Anadolu’da rekabet eden şehirler değil, çözüm üreten partner şehirler oluşturmamız lazım” dedi.

"İşbirliği ve güçbirliğini artıracağız"

Sektörde aile şirketlerinin ağırlıkta olduğunu söyleyen MHGF Başkanı Öztürk, kurumsal ve çok ortaklı yapıya dönüşüm olması gerektiğine dikkat çekerek, “Ortaklık ve işbirliği, güç birliği projelerini artıracağız. Belki ortak bir Ar-Ge, ortak bir hammadde üretimi yapılabilir” diye konuştu. 

“AB’ye daha fazla ürün satmalıyız”

İhracat konusuna da değinen Öztürk, Avrupa Birliği’nin (AB) toplam ithalatında Türkiye’nin payının yüzde 11 gibi çok düşük düzeyde olduğunu belirterek “Avrupa’ya daha ağırlıklı ürün satan ülke haline gelmeliyiz. Bu konuda çok ciddi girişimlerimiz olacak” dedi. 

Cumhuriyet tarihi rekoru

TİM Başkanı İsmail Gülle ise haziran ayında, tarihi bir performans göstererek, 19 milyar 773 milyon dolarla, aylık bazda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatının gerçekleştiğine dikkat çekerek “Son 12 ayda 199,6 milyar dolar ihracat ile yıllık ihracat hedefimizi şimdiden aştık. 2021’in ilk yarısında, 27 sektörümüzden 25’i, ihracatını bir önceki yılın aynı dönemine göre artırmayı başardı. Türkiye’nin 2021 yılının ilk yarısında ihracatta yakaladığı bu başarılara, güçlü altyapısı, yüksek sektörel tecrübesi ile Türkiye’nin marka sektörleri arasında yer alan, tekstil sektörleri öncülük etti” diye konuştu. Gülle sözlerini şöyle sürdürdü:

Tekstilde yüzde 55, hazır giyimde yüzde 35 ihracat artışı

“Yılın ilk altı ayında ihracatını yüzde 55 artıran tekstil ve hammaddeleri sektörü, 4 milyar 866 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Türkiye’nin en yüksek ihracat rakamlarına ulaştığı üçüncü sektör olan Hazır giyim ve Konfeksiyon sektörü ise, yılın ilk altı ayında, geçen senenin aynı dönemine göre ihracatını yüzde 35 artırarak 9 milyar 437 milyon dolar ihracat rakamına ulaştı. Yılın ilk yarısında 14 milyar 304 milyon dolar ihracata ulaşan tekstil sektörlerinin toplam ihracattaki payı yüzde 13,6 oldu. Deri sektörümüz de yılın ilk altı ayında, yüzde 26’lık artışla 793 milyon dolarlık ihracata imza atarak, başarılı bir performans ortaya koydu. İnşallah, yıl sonunda üç sektörümüzün önemli destekleriyle, 200 milyar dolar ihracat hedefimizi aşacağız.”

“Kalıcı reformlara ihtiyaç var”

TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan da pandemi yılının özel şartları ile, ilk çeyrekte yakalanan yüzde 7’lik büyümenin sürdürülebilir olması için, yapılması gereken ödevler olduğuna dikkat çekerek, “Çift hanelerde gezen, enflasyon-faiz-kur sarmalı ile işsizlik ve özellikle genç işsizlik rakamları, yapısal sıkıntılarımızın devam ettiğini gösteriyor. Ülkemiz, “orta gelir tuzağı”na takılmanın kronikleşen sorunlarını yaşarken, pandemi ile sorunları daha da ağırlaşan bir ekonomik yapıyla karşı karşıyayız.  Enflasyon pahasına gelen, tüketim odaklı büyüme, istihdam yaratmadığı ve refah getirmediği gibi, yüksek faiz ortamı ile birlikte, üretim ve yatırım ortamında belirsizlikler de yaratıyor. İhracat rakamlarında rekor artışın birim maliyetlere de yansıması, yüksek teknoloji kullanan-markalı ürünler ile yüksek katma değer yaratmasını sağlamak için de yeni bir dönüşüm kaçınılmaz görünüyor” diye konuştu. 

Acilen yeni bir ekonomik programa ihtiyaç olduğunu söyleyen Turan, “Ülkemiz son 40 yılda, risklerini düşürmeye değil, faizi düşürmeye odaklandığı için, enflasyon dahil pek çok kronik sorununu çözemedi. Geçici çözümler değil, kalıcı reformlara ihtiyacımız olduğu açık" dedi.

Genel kurula, KOSGEB İstanbul İkitelli Şube Müdürü Tolga Erkan ve Türk Eximbank İstanbul Avrupa Yakası Şube Müdürü Coşkun Bal ile Türkiye’nin dört bir yanından Federasyon üyesi dernek başkanları da katıldı. 

 

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF):

Türkiye’nin istihdamında, üretiminde ve ihracatında öncü sektörleri olan tekstil, hazır giyim, moda, deri, deri konfeksiyon ve ayakkabıda, sektörel ve bölgesel dernekleri temsil eden ve alanında ülkedeki tek üst çatı kuruluşu olan Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF), 2007 yılında 11 derneğin bir araya gelmesiyle kuruldu. Bugün itibariyle Türkiye genelinden 32 sektörel ve bölgesel dernek, 10 bine yakın üye firmayı temsil eden MHGF, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) çatısı altında yer alan en fazla üye derneğe sahip Federasyondur.

 

Bilgi için:

Abbas Baysal Özpınar / MHGF Kurumsal İletişim Yöneticisi

+90 546 231 5885 / a.ozpinar@mhgf.org.tr / mhgf@mhgf.org.tr / www.mhgf.org.tr

Devamı..